EVO DETALJA

Policija u prosincu zabilježila 233 prekršaja ne nošenja sigurnosnog pojasa

Foto: Unsplash

Pozivamo sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas, izvijestila je policija.

Tijekom prošlog mjeseca prosinca policijski službenici su u prometu na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske među ostalim akcijama i pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji.

U tom razdoblju evidentirano je ukupno 223 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja 187 prekršaja se odnosi na vozače i to 134 osobnih vozila i 53 teretnih vozila, dok je u osobnim vozilima zatečeno 25, a u teretnim vozilima devet putnika.

U mjesečnoj akciji kontrolirano je 1037 vozača, od kojih je 825 vozača osobnih vozila, 211 vozača teretnih vozila i jedan vozač autobusa. Uz to je kontroliran 231 putnik, njih 212 u osobnim i 19 u teretnim vozilima. Na stražnjim sjedalima kontrolirano je 75 putnika, od kojih je 20 djece.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će i u idućim mjesecima provoditi ovakve ciljane preventivno-represivne aktivnosti.

Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari