UŽAS U SISKU

Objavljeni detalji tragedije: Evo kako je došlo do nesreće na radu koja je šokirala Hrvatsku

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provodi daljnja kriminalistička istraživanja, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog nesretnog događaja

U petak, 21. listopada oko 9 sati, u Pakleničkoj ulici u Sisku, došlo je do nesreće na radu u kojoj su 38 godišnjak i 23-godišnjak smrtno stradali. Do nesreće je došlo kada su sa prikolice spuštali više kamenih granitnih ploča koje su u jednom trenutku pale na njih, poklopile ih i prikliještile na tlo, objavila je PU sisačko-moslavačka.

Očevid na mjestu događaja uz policijske službenike obavljen je u nazočnosti inspektora zaštite na radu Državnog inspektorata i Županijske državne odvjetnice Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, koja je naložila obdukciju kojom će se utvrditi točan uzrok smrti.

Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Nesreća se dogodila u skladištu klesarskog obrta, a radionica je udaljena nekoliko stotina metara dalje, piše Večernji list.

Mještani čuli tresak i plač

Vlasnik obrta koji je stradao u nesreći bio je izrazito poštovan u Sisku i otac je dvoje djece. Mještani su čuli snažan tresak i plač.

U dvorištu je za vrijeme nesreće bio i treći radnik koji je na viljuškaru čekao da preveze ploče u radionicu. On im je odmah pokušao pomoći, ali je bilo prekasno. S njima je danas trebao biti još jedan radnik, koji zbog zdravstvenog stanja nije mogao doći na posao.

Policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provodi daljnja kriminalistička istraživanja, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog nesretnog događaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari