Objavljeno kako je poginuo policajac: Vozaču koji je izazvao sudar uzeli vozačku, ostaje na slobodi

Foto: Mateo Sardelin/Glas Istre

O nesreći se oglasio DORH koji je objavio za što sve tereti mladića koji je upravljao BMW-om

Općinsko državno odvjetništvu u Pazinu objavilo je nove detalje o nesreći koja se rano u nedjelju dogodila na cesti Tar-Poreč, u kojoj je poginuo 38-godišnji policajac, a teško ozlijeđena njegova 43-godišnja kolegica kad je na njih naletio 24-godišnji vozač BMW-a.

Nakon primitka kaznene prijave Postaje prometne policije Pula-Pola, Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1995.) te donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu čl. 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona”, objavljeno je na stranicama DORH-a.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 23. lipnja 2019. oko 6,40 sati upravljao osobnim vozilom kolnikom izvan naselja Tar-Vabriga, protivno odredbama čl. 37. i čl. 109. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, olako smatrajući da takvom vožnjom neće ugroziti sigurnost sudionika u prometu.

Osnovano se sumnja da na ravnom cestovnom potezu gdje je kolnik razdijeljen uzdužnom isprekidanom crtom na dvije kolničke trake namijenjene za promet vozila u oba smjera, vozilo kojim je upravljao nije držao na takvoj udaljenosti od drugih vozila u prometu da, s obzirom na brzinu kretanja vozila i druge okolnosti prometa, ne izazove opasnost i ne ometa druge vozače te nije držao potreban razmak kad se kretao iza drugog vozila, tako da ne ugrožava sigurnost prometa. Okrivljenik je, osnovano se sumnja, u desnoj prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila smjera kojim se kretao, prednjim dijelom vozila kojim je upravljao udario u stražnji dio drugog osobnog vozila, kojim je iz smjera sjevera prema jugu upravljala hrvatska državljanka (1976.) koja je uslijed udarca zadobila teške tjelesne ozljede, dok je hrvatski državljanin (1980.) kao suvozač u tom vozilu smrtno stradao na mjestu događaja.

Okrivljeniku su naložene mjere opreza obveze redovitog javljanja državnom tijelu svakih 14 dana (čl. 98. st. 2. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku) te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanje motornim vozilom (čl. 98. st. 2. toč. 8. Zakona o kaznenom postupku) zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo za koje je prema zakonu moguće izreći kaznu zatvora od pet godina ili težu kaznu kojim prijeti (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku), cijeneći da se navedena opasnost može otkloniti i primjenom navedenih mjera opreza“, navodi DORH.
Vijesti.hr
Foto: Mateo Sardelin/Glas Istre

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari