Objavljujete fotografije djece na internetu? Možda vam prijeti kazna zatvora kao ovoj gospođi!

Foto: Ilustracija

Kako je se tereti, žena je objavila fotografiju maloljetnika na internetu. Optužnica je ostala pravomoćna jer žena, iako je uredno pozvana, nije podnijela pisani odgovor na optužnicu

Općinsko državno odvjetništvo Koprivničko – križevačke županije podignulo je optužnicu protiv žene s bjelovarskog područja zbog kaznenog djela povrede privatnosti djeteta, piše Podravski.hr.

Kako je se tereti, žena je objavila fotografiju maloljetnika na internetu. Optužnica je ostala pravomoćna jer žena, iako je uredno pozvana, nije podnijela pisani odgovor na optužnicu.

Proglasi li je Općinski sud krivom, prijeti joj do dvije godine zatvora jer se tereti za teži oblik tog kaznenog djela. Optužena je, naime, da je objavom fotografije na internetu kod djeteta izazvala uznemirenost, porugu vršnjaka i drugih osoba te je ugrozila dobrobit djeteta.

“Tijekom ispitivanja optužnice, optužno vijeće je utvrdilo da dokazi i dokumentacija u spisu u dovoljnoj mjeri potvrđuju postojanje osnovane sumnje na razini dovoljne vjerojatnosti da se optužnica potvrdi, a kako nisu ispunjeni uvjeti za odbacivanje optužnice, a nema ni nedostataka za vraćanje optužnice državnom odvjetniku, optužno vijeće je potvrdilo optužnicu”, naveli su s Općinskog suda u Bjelovaru.

Detalje iz optužnice nije moguće doznati s obzirom na to da je riječ o djetetu.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views