UHIĆEN UBOJICA SA ZRĆA! Policija ga zaustavila pri pokušaju ukrcavanja na avion u Splitu

‘Jutros je osoba uhićena u zračnoj luci u Splitu’, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Policija je u splitskoj zračnoj luci u četvrtak ujutro uhitila britanskog državljanina osumnjičenog za jučerašnje ubojstvo sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću, izvijestio je ministar unutarnjih poslova.

“Identificirali smo osobu koju se dovodi u sumnju da je počinila ubojstvo na Zrću. Informacija je razaslana u cijeli sustav, svim policijskim postajama, i jutros je osoba uhićena u zračnoj luci u Splitu”, rekao je u četvrtak ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te potvrdio da je osumnjičeni državljanin Velike Britanije.

Dodao je da je osumnjičeni državljanin Velike Britanije.

Britanca su uhitili policijski službenici Postaje granične policije Split-Resnik. Ubojstvo se dogodilo ispred noćnog kluba na plaži Zrće na otoku Pagu u srijedu rano ujutro kad se sukobilo više stranih državljana.

U priopćenju MUP-a stoji da je tijekom kriminalističkog istraživanja, policija u u srijedu navečer saznala mogućeg počinitelja te utvrdila njegov puni identitet.

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Zbog opasnosti od bijega za njim je raspisana potraga i o tome su obaviještene sve ustrojstvene jedinice policije i svi službujući policajci, s naglaskom na granične prijelaze i zračne luke.

25-godišnjak je uhićen prilikom izlazne granične kontrole u pokušaju napuštanja RH. Tijekom dana bit će prepraćen na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Novalja. Kriminalističko istraživanje, u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom nastavlja se radi utvrđivanja drugih sudionika i svih ostalih okolnosti događaja, priopćio je MUP.

Podsjećamo, 26-godišnji Britanac ubijen je nožem na jednoj od najpoznatijih hrvatskih plaža Zrće. Još dvije osobe su ozlijeđene, dok se jedna bori za život. Prema neslužbanim informacijama navodno je došlo do sukoba dviju dilerskih skupina iz Britanije, koje su u Novalju stigle na Hideout festival.

Prema neslužbenim informacijama, preminuli 26-godišnjak zadobio je pet ubodnih rana, koje su ga usmrtile na mjestu događaja. Tragediji je prethodio sukob dviju skupina mladića, nakon čega je jedan od napadača potegnuo nož. Neslužbeno doznajemo da je riječ o sukobu dviju engleskih bandi, a mogući motiv mogla bi biti droga.

Policija, naime, ima indicija da su se mladići sukobili oko područja na kojem su trgovali opijatima.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari