PODIGNUTA OPTUŽNICA

Ocu iz Turopolja prijeti do 15 godina zatvora, tukao je novorođenče do smrti!?

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Bolnica je po primitku djeteta obavijestila policiju jer su posumnjali na nasilje u obitelji

Otac iz turopoljskog kraja kazneno će odgovarati za smrt novorođenčeta, doznaje Jutarnji list.

Naime, prvo je zaključeno da nema elemenata kaznenog djela. 24-godišnji otac je 27. ožujka 2022. godine u svome stanu u okolici Zagreba grubo fizički postupao prema svome djetetu pri čemu je ono zadobilo brojne ozljede od kojih je preminulo nakon tri dana na respiratoru unatoč intenzivnoj liječničkoj borbi. On je, isto tako, pozvao hitnu i kazao: “Molim vas, dođite, sinu nije dobro. Prestao je disati. Curi mu krv iz nosa”.

Tužiteljstvo ga tereti za kazneno djelo povrede djetetivih prava sa smrtnim ishodom te mu prijeti do 15 godina zatvora, a s obzirom na okolnosti djela, Županijski sud u Velikoj Gorici mu je produljio istražni zatvor jer postoji opasnost od ponavljanja djela.

Bebini roditelji su dočekali Hitnu pomoć vidno uznemireni, zatim je slijedila reanimacija na putu do KBC-a Rebro, gdje je dijete dovezeno životno ugroženo. Tijekom puta uspjeli su uspostaviti funkcije srca, ali ne i disanja pa je dojenče spojeno na respirator. Iako su uspjeli uspostaviti i funkciju pluća, mozak je očito predugo bio bez kisika.

Bolnica je odmah obavijestila policiju jer su posumnjali na nasilje u obitelji. Otac je tu noć prenoćio u policijskoj postaji.

U policijskoj je postaji otac odbacio svaku vrstu odgovornosti. Kazao je da mu je sin najednom prestao plakati pa ga je pokušao reanimirati. Policija je ispitala i bebinu majku te još nekoliko članova obitelji, ali i susjede.

U sve je uključen i Centar za socijalnu skrb koji je izdvojio drugo dvoje djece iz obitelji i smjestio ih u dom. Međutim, s obzirom na to da je utvrđeno da je obitelj uredna, da su živjeli u normalnim uvjetima te da CSS ranije nije postupao, djeca će supružnicima biti vraćena, piše Jutarnji list.

No, s odmakom od tri mjeseca, otac je ispitan u prostorijama tužiteljstva koje je pokrenulo istragu te mu odredilo pritvor kako ne bi utjecao na svjedoke ili, pak, ponovio kazneno djelo. Iza rešetaka ostaje do daljnjega, prenosi RTL-ov Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari