TREBA I TO ZNATI...

Odgovorni iz riječke tvrtke ‘posudili’ novac, na privatne račune prebacili si čak 2.450.000 kuna! Novac nikada nije vraćen…

Ilustracija (fotografija ne prikazuje mjesto opisanog događaja). Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjom državljankom Bosne i Hercegovine i 75-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

“Osumnjičenici u svojstvu osnivača i odgovornih osoba  tvrtke sa sjedištem u Rijeci su od kraja rujna 2016. do sredine travnja 2019. godine prekoračili granice ovlasti na način da je osumnjičena izrađivala Ugovore o pozajmicama kojima je regulirano da joj tvrtka daje pozajmicu kao fizičkoj osobi te je s osnova takvih ugovora podignuto s računa tvrtke oko 2.450.000 kuna kroz navedeno razdoblje i koji iznos do danas nije vraćen.

Od navedenog iznosa, osumnjičeni je u više navrata podignuo oko 700 000 kn isplatom gotovine u banci i to na s osnovu Ugovora o licenci zaključenog između njega i tvrtke od lipnja 2016. godine, ali bez evidentiranja podignute gotovine u poslovnim knjigama.

Isto tako, osumnjičena, kao ovlaštena osoba tvrtke iz Rijeke nije na propisan način vodila poslovne knjige te je tako onemogućila preglednost poslovanja i tijeka novca tvrtke.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti te 40-godišnjakinja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje iz Zakona o trgovačkim društvima, kazneno su prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari