NOVI MOMENTI U SLUČAJU

ODO Rijeka provodi istraživanje protiv 21-godišnjaka zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju

Idi na originalni članak
Foto: RTL

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je danas objavilo novo priopćenje vezano za događaj na Platku

Oglas

“Vezano za događaj na Platku Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je otvorilo istraživanje protiv 21-godišnjeg hrvatskog državljanina (2001.) zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakona.”, priopćili su.

Podsjetimo, nakon tučnjave na Platku u nedjelju 29. siječnja 2023. u kojoj su sudjelovali mladi MMA borci koji su napali pripadnike HGSS-a Stanica Rijeka Državno odvjetništvo nije primilo kaznene prijava i posebna izvješća, no zbog velikog interesa javnosti i zaprimljenih više upita za konkretni predmet, odgovorili su da je državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave primorsko-goranske vezano za događaj na Platku od 29. siječnja 2023.

Nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci tada je, nakon analize zaprimljenog izvješća, odlučilo da je, na temelju članka 206. i 206.g Zakona o kaznenom postupku, potrebno provesti dodatne izvide po okončanju kojih je donesena ova nova državnoodvjetnička odluka.

Poznato je da je fizički sukob počeo kada je jedan od trojca iz BMW-a koji se nedozvoljeno pojavio na skijaškoj stazi na Platku šakom u glavu udario i srušio HGSS-ovca. Sukob se rasplamsao, a uskoro je isti čovjek dobio novi udarac i pao, a dok sjedi na podu dobiva i treći, onaj brutalni, nogom u glavu…

Ozlijeđenom HGSS-ovcu kolege su pružale prvu pomoć ali napadači nisu posustajali. Jedan u bijeloj jakni obrušio se na djevojku. Doznajemo, HGSS-ovac koji je dobio najviše batina i danas je na liječničkim pretragama.

Protiv sve prisutnijeg nasilja glasno NE reći će se u srijedu u 18 sati na mirnom prosvjedu na Korzu na koji organizatori pozivaju sve građane.

Exit mobile version