NOVI MOMENTI U SLUČAJU

ODO Rijeka provodi istraživanje protiv 21-godišnjaka zbog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju

Foto: RTL

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je danas objavilo novo priopćenje vezano za događaj na Platku

“Vezano za događaj na Platku Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je otvorilo istraživanje protiv 21-godišnjeg hrvatskog državljanina (2001.) zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u vezi članka 34. Kaznenog zakona.”, priopćili su.

Podsjetimo, nakon tučnjave na Platku u nedjelju 29. siječnja 2023. u kojoj su sudjelovali mladi MMA borci koji su napali pripadnike HGSS-a Stanica Rijeka Državno odvjetništvo nije primilo kaznene prijava i posebna izvješća, no zbog velikog interesa javnosti i zaprimljenih više upita za konkretni predmet, odgovorili su da je državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave primorsko-goranske vezano za događaj na Platku od 29. siječnja 2023.

Nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci tada je, nakon analize zaprimljenog izvješća, odlučilo da je, na temelju članka 206. i 206.g Zakona o kaznenom postupku, potrebno provesti dodatne izvide po okončanju kojih je donesena ova nova državnoodvjetnička odluka.

Poznato je da je fizički sukob počeo kada je jedan od trojca iz BMW-a koji se nedozvoljeno pojavio na skijaškoj stazi na Platku šakom u glavu udario i srušio HGSS-ovca. Sukob se rasplamsao, a uskoro je isti čovjek dobio novi udarac i pao, a dok sjedi na podu dobiva i treći, onaj brutalni, nogom u glavu…

Ozlijeđenom HGSS-ovcu kolege su pružale prvu pomoć ali napadači nisu posustajali. Jedan u bijeloj jakni obrušio se na djevojku. Doznajemo, HGSS-ovac koji je dobio najviše batina i danas je na liječničkim pretragama.

Protiv sve prisutnijeg nasilja glasno NE reći će se u srijedu u 18 sati na mirnom prosvjedu na Korzu na koji organizatori pozivaju sve građane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari