NAJAVLJEN I PROSVJED

Video | Osmi dan od incidenta na Platku, još nema raspleta. Hoće li sve ostati na prekršajnoj prijavi?

Osmi je dan od incidenta na skijalištu Platak, a još nema raspleta situacije. I dalje se čeka odluka riječkog Općinskog državnog odvjetništva, odgovor na pitanje hoće li sve ostati samo na prekršajnoj prijavi. Nezadovoljstvo ključa – pa se najavljuje veliki prosvjed u središtu Rijeke

Riječka policija nije razjasnila tko je uz trojac iz BMW-a zaradio prekršajnu prijavu zbog tučnjave na Platku. Inzistirali smo na odgovoru o kojih se pet osoba radi, ali uzalud. Sada se čeka odluka državnog odvjetništva hoće li sve ostati samo na prekršaju. Mogući rasplet pojašnjava iskusni riječki odvjetnik.

“Po meni je najizglednije da oni donesu rješenje o provođenju istrage i da pokrenu kazneni postupak, što ne znači da on ne može nakon provođenja istrage biti obustavljen”, govori odvjetnik Velimir Došen.

Odvjetnici trojca iz BMW-a pred kamere zasad ne žele.

“To se sad malo diglo na jedan nivo, desetak dana svi mediji pričaju, po meni će to državno odvjetništvo vrlo vjerojatno klasificirati, moje mišljenje, kao kazneno djelo”, dodaje Došen.

Poznato je da je fizički sukob počeo kada je jedan od trojca iz BMW-a šakom u glavu udario i srušio HGSS-ovca. Sukob se rasplamsava, a uskoro isti čovjek dobiva novi udarac i pada, a dok sjedi na podu dobiva i treći, onaj brutalni, nogom u glavu… Ozlijeđenom HGSS-ovcu kolege pružaju prvu pomoć, ali napadači ne posustaju. Jedan u bijeloj jakni obrušava se na djevojku.

Doznajemo, HGSS-ovac koji je dobio najviše batina i danas je na liječničkim pretragama. Protiv sve prisutnijeg nasilja glasno NE reći će se u srijedu u 18 sati na mirnom prosvjedu na Korzu na koji organizatori pozivaju sve građane.

“Institucijama želimo poručiti da trebaju raditi svoj posao kako ne bismo produbljivali nesigurnost, strah i nepovjerenje građana”, kazala je članica platforme Možemo Hana Paleka.

Prosvjed će se održati pod sloganom „Sigurnost, a ne nasilje“, a na njega ide i riječki gradonačelnik.

“Odmah smo reagirali, naravno i ja kao gradonačelnik osudio taj vandalski čin, pozvao naravno policiju da sukladno svojim ovlastima djeluje i isto tako da se sve one institucije koje su nadležne uključe”, govori riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Dok hrvatske institucije rade svoj posao, što o njihovoj brzini i učinkovitosti misle, građani će jasno i glasno pokazati na prosvjedu na Korzu, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari