1320 EURA LAKŠI

OPATIJA Policija zaustavila 43-godišnjaka koji je vozio s više od dva promila. Ostao bez ‘fine’ svote i vozačke

Ilustracija. Osoba na fotografiji nema veze s događajima opisanima u tekstu. Foto: Riportal

Najveća koncentracija alkohola od 2,13 promila izmjerena je 43-godišnjem hrvatskom državljaninu u Opatiji, izvijestila je policija.

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodilo se 89 prometnih nesreća, od kojih je 81 teža, a osam su lakše nesreće.

U spomenutim nesrećama su dvije osobe smrtno stradale, osam osoba je teže, a devet lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na 202.500 eura.

Dva pješaka, devet stranih državljana i četiri alkoholizirana vozača su sudjelovala u nesrećama.

Ukupno je alkotestirano 176 vozača, od kojih je kod njih 26 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg. Jedan vozač je odbio alkotestiranje.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 14, je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok ih je po sedam u dobi između 25. i 35. godina, kao i između 18. i 24. godine.

Najveća koncentracija alkohola od 2,13 promila izmjerena je 43-godišnjem hrvatskom državljaninu u Opatiji. Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici u četvrtak, 30. svibnja oko 2 sata, zaustavili u ulici Vladimira Nazora dok je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka.

Zbog počinjenja prometnog prekršaja, protiv 43-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari