INVESTICIJSKA PRIJEVARA

Opatijac (62) prevaren za više desetaka tisuća kuna prilikom trgovanja kriptovalutama

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Pozivamo građane da u poslovanju s kriptovalutama budu vrlo oprezni i sumnjičavi te da komuniciraju isključivo s profesionalnim i stručnim financijskim savjetnicima kako ne bi postali žrtvom prijevare

Opatijska policija provodi kriminalističko istraživanje prijevare, nakon što je 62–godišnji hrvatski državljanin prijavio da je oštećen za više desetaka tisuća kuna prilikom trgovine kriptovalutama.

Naime, 62-godišnjak je od kolovoza prošle 2020. godine, pa do travnja ove godine kontaktirao putem interneta s osobama iz strane tvrtke koje su se predstavile kao ovlašteni brokeri te ga doveli u zabludu lažno mu prikazujući sigurnu zaradu trgovanjem i ulaganjem na svjetskim burzama. Budući da su mu i obećali dobit na uloženi novac, u dogovoru s njima otvorio je korisnički račun za kupnju kriptovalutu i prema uputi uplaćivao je novac, međutim, na taj novac nikada mu nije uplaćena obećana dobit niti je povratio uložena novčana sredstva. Kada su tzv. brokeri prestali komunicirati s njime te ugasili elektroničke adrese, 62-godišnjak je shvatio da je prevaren.

VIDEO DANA;

I ovim putem pozivamo građane na oprez kako ne bi postali žrtvama investicijskih prijevara. Osim što je ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići i na počinitelje koji će vas prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada. Stoga u takvom poslovanju budite vrlo oprezni i sumnjičavi, dobro se informirajte te potražite profesionalne i stručne financijske savjetnike prije nego što uložite novac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari