IZVRŠILI ČAK 19 PROVALA

‘Operirali’ po plažama i grobljima; Uhićena dvojica serijskih kradljivaca stvari iz automobila!

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima je 79.000 kuna

Karlovačka policija povezala je dvojicu muškaraca s krađama i računalnim prijevarama u više županija. Dvojicu muškaraca sumnjiči se da su u razdoblju od 24. prosinca 2019. do 18. rujna 2020., što zajedno, a što samostalno na području karlovačke, zagrebačke, sisačko-moslavačke, primorsko-goranske, ličko-senjske i koprivničko-križevačke policijske uprave u 19 navrata, provalili u zaključane automobile.

Krali su iz vozila koja su bila parkirana u blizini mjesnih kupališta i groblja, a iz kojih su otuđivali torbice s dokumentima, novcem, mobitelima i bankovnim karticama, a potom i otuđenim bankovnim karticama u više navrata na nekoliko bankomata na području karlovačke županije podigli više tisuća kuna.

Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima je 79.000 kuna. Zbog sumnje da su 54-godišnjak i 64-godišnjak počinili kaznena djela teških krađa, krađa i računalnih prijevara, a 64-godišnjak i kazneno djelo krađe u pomaganju, oni su predani pritvorskom nadzorniku te će uz posebno izvješće biti dovedeni u Općinsko državno odvjetništvu u Karlovcu.

Video prilog: