DOŠLE NA ODMOR, KAD ONO...

OPREZ! Francuskinjama na plaži na Pećinama ukraden ruksak; Krade se i na plažama na Krku i u Novom Vinodolskom…

Foto: Riportal

U većini slučajeva kradljivci koriste nepažnju građana i njihov boravak u moru te im otuđuju predmete ostavljene bez nadzora, priopćila je policija.

Policija je u proteklih nekoliko dana zaprimila tri prijave o počinjenju kaznenih djela krađe na plažama. Riječ je o krađama torbe i naprtnjača s različitim predmetima koje su ostavljene bez nadzora na plažama.

Na plaži u Krku nepoznati počinitelj otuđio je naprtnjaču (ruksak) s novcima, mobitelom, odjećom, ključevima, kao i drugim vrijednim predmetima. Oštećene su dvije strane državljanke (Bosne i Hercegovine i SAD-a) koje su ruksak ostavile bez nadzora i otišle se kupati u more.

Na taj način su oštećene i dvije francuske državljanke koje su ruksak s osobnim predmetima ostavile bez nadzora na plaži na Pećinama u Rijeci, dok je u Novom Vinodolskom hrvatskoj državljanki počinitelj otuđio torbu s plaže i u njoj novčanik, osobne dokumente, bankovne kartice, novac, nakit i druge različite predmete. Ukupna materijalna šteta se cijeni na više od 35 tisuća kuna.

Opisani događaji još jednom potvrđuju kako kradljivci koriste nepažnju građana i njihov boravak u moru te im otuđuju stvari ostavljene bez nadzora. Najčešći predmeti krađa su novčanici s novcem i mobiteli, ali i nakit, ključevi vozila ili apartmana, sunčane naočale i dr.., odnosno, počinitelji ne biraju predmete koji im se nađu pri ruci.

VIDEO DANA:

U cilju smanjenja mogućnosti nastanka ovakvih i slični kaznenih djela krađa te izazivanja neugodnosti tijekom boravka na plažama i ovom prilikom podsjećamo građane na neke od korisnih savjeta kako zaštititi svoju imovinu:

 – na plažu ne nosite vrijedne predmete i dragocjenosti, osobito veće novčane iznose,  nakit i vrijednu foto- video opremu,

– torbe, ključeve, mobitele, foto-aparate, video kamere i dr.) na plaži ne ostavljajte bez nadzora – ako ste spriječeni neka ih pripaze prijatelji ili poznanici,

– ne provjeravajte učestalo novac i vrijedne predmete, time kradljivcima skrećete pozornost na sebe i svoje stvari,

– dokumente i novac ne držite zajedno,

– na plažu ponesite onoliko novca koliko vam je potrebno za sitne troškove (sok, kava, sladoled…),

– ako do plaže dolazite osobnim vozilom zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete,

– ako dolazite biciklom – osigurajte ga vežući za drvo, ogradu …,

– ključeve apartmana, soba, vozila i sl.  koji sadrže nazive i brojeve apartmana i soba te registarsku oznaku vozila, spremite na mjesto koje nije dostupno tuđim pogledima,

– ako ste pokradeni, pozovite odmah policiju na broj 192!

– pretražite bližu okolicu, možda pronađete neke svoje predmete – spremite ih u vrećicu i predajte policiji (možda se otkriju korisni tragovi)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views