Oprez! U Lovranu prilikom kupnje „zlatne narukvice“ prevarena starija žena

Nerijetko ovim oblikom kaznenih djela oštećeni su građani starije životne dobi radi čega policija apelira na njima bliske osobe da ih dodatno upozore na potreban oprez u kontaktima s nepoznatim osobama.

Hrvatska državljanka, starosti 73 godine naknadno je policiji prijavila kazneno djelo prijevare, kojim je oštećena za nekoliko tisuća kuna.

Naime, spomenuta je nedavno na području Lovrana od za sada nepoznate osobe, po povoljnoj cijeni otkupila navodno pronađenu „zlatnu narukvicu“.

U tijeku je kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja, a policija poziva građane da ne nasjedaju na razne povoljne ponude, posebice na ulici ili drugim mjestima koja inače nisu predviđena za takve aktivnosti te da sumnju na moguće kazneno djelo odmah prijave policiji.

Uz već poznatu prijevaru sa „zlatnom narukvicom“, građane se upozorava i na mogućnost prijevara prilikom prodaje odjeće, alata i raznih aparata, odnosno „lažnih“ predmeta pod originalne brandove, zatim tzv. šibicarenje i drugo.

Policija građanima savjetuje da robu isključivo kupuju na za to uobičajenim mjestima, kao i da provjere kvalitetu i ispravnost onoga što kupuju. Pri tom treba imati na umu da se samo nekvalitetna, neoriginalna i roba sumnjivog porijekla može prodavati po znatno nižim cijenama od uobičajenih!

Ukoliko prijevara ipak bude počinjena policiji će uvelike pomoći ako oštećena osoba upamti izgled počinitelja (boju kose i očiju, visinu, stas, eventualne ožiljke, madeže i sl.), karakteristike vozila (marku, boju, registracijsku oznaku i drugo) i druge korisne informacije. Nerijetko ovim oblikom kaznenih djela oštećeni su građani starije životne dobi radi čega policija apelira na njima bliske osobe da ih dodatno upozore na potreban oprez u kontaktima s nepoznatim osobama.

U slučaju prijevare ili sumnje na prijevaru odmah izvijestite policiju na broj 192!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari