Optužbe za silovanje: Bivši saborski zastupnik HDZ-a i poznati boksač Damir Škaro uhićen na granici

Boris Sćitar/Večernji list/PIXSELL

Damir Škaro trebao bi biti ispitan u policijskoj upravi zagrebačkoj

Damir Škaro, bivši saborski zastupnik HDZ-a, osvajač olimpijske medalje u boksu, poduzetnik i predsjednik autokluba Siget, uhićen je zbog navodnih optužbi jedne zaposlenice AK Siget za silovanje.

Zagrebačka odvjetnica Morana Rabar rekla je da je Škaru prijavila liječnica kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom kolovoza. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Rabar kaže da je ona u tom slučaju angažirana kao pomoć žrtvi i Državnom odvjetništvu od kojeg očekuje da će kazneno goniti Škaru jer je riječ o kaznenom djelu.

„Škaro je uhićen jutros, policija je obavijestila žrtvu jer je to dužna napraviti”, rekla je Rabar, dodavši da se silovanje dogodilo jedne subote početkom kolovoza.

U zagrebačkoj policiji nisu željeli govoriti o tom slučaju niti su htjeli potvrditi da je itko uhićen zbog silovanja, uz objašnjenje da se takvi podaci ne iznose u javnost zbog zaštite žrtve.

Mediji su objavili da je Škaro, koji je navodno uhićen na ulasku u Hrvatsku iz BiH, za svog branitelja angažirao odvjetnika Krešimira Krsnika koji je Hini kazao da ne može ništa reći i da nema punomoć.

Vijesti.hr