SLUČAJ IZ IMOTSKOG

Optužen za pronevjeru: Već tri godine ne radi, ali mu plaća uredno sjeda

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić potvrdio je za Dalmatinski portal da je Boro Jović, voditelj komunalnog pogona, nedavno optužen za pronevjeru više od 117 tisuća kuna, i dalje pod suspenzijom.

”Suspendiran je kada se saznalo za probleme s uplatama građana za grobna mjesta i izgradnju grobnica. Ima tome tri godine, otkako sam ja gradonačelnik”, kazao je Budalić.

Dakle, Jović i dalje prima plaću?

”Prima, ali umanjenu, koliko je zakonski određeno”, rekao je gradonačelnik Imotskog.

Neki poseban komentar o tome da je Državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv suspendiranog djelatnika nije imao.

”Pustimo nadležne institucije da odrade svoj posao”, rekao je Budalić.

Nije mu poznato da je Jović vratio novac, a potvrdio je i da je protiv Grada Imotskog podnijeta jedna tužba za povrat uplaćenih sredstava.

Što će biti s Jovićem i njegovim statusom zaposlenika komunalnog pogona, do kada će biti suspenzijom? Hoće li Grad Imotski poduzimati kakve pravne korake nakon što je podignuta optužnica?

”Mislim da bi trebalo čekati da se kazneni postupak pravomoćno okonča, ali ću se svakako savjetovati s pravnicima oko toga”, kaže gradonačelnik Imotskog, koji je i prijavio ovaj slučaj nadležnim službama 2017. godine.

Policija je protiv Jovića podnijela posebno izvješće u siječnju 2018., a optužnica Općinskog državnog odvjetništva do splitskog suda stigla je prije dva dana, dakle, nakon dvije godine i sedam mjeseci.

 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari