NEMA OZLIJEĐENIH

Zapalio se pa potonuo gliser kod Cresa, traga se za putnicima!

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Creskom zaljevu u četvrtak je izgorio gliser koji je nakon toga i potonuo

Prema do sad dostupnim podacima iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) u Rijeci, nema ozlijeđenih osoba.

MRCC je primio prvu informaciju o požaru manjeg glisera oko 13:45 sati.

Dvije su osobe s glisera prešle na druga plovila te su prevezeni na obalu. MRCC je izvijestio da se sve dogodilo vrlo brzo, tako da su osobe s glisera otišle s mjesta događanja prije no što je Lučka kapetanija stigla na mjesto nesreće.

Tip zapaljenog i potonulog plovila je nepoznat, kao i identitet putnika te se za njima traga, kako bi se utvrdilo što se dogodilo.

Prema riječima svjedoka požar na plovilu se dogodio prilikom isplovljavanja, na udaljenosti od jedne nautičke milje od obale.

Iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cres se doznaje da su je gliser izgorio i potonuo u roku od 10 do 15 minuta, prije nego što su vatrogasci uspjeli pronaći plovilo za pokušaj pomoći. Putnici iz glisera su iskočili u more te su im pomogli ljudi iz plovila koja su došla u pomoć, doznaje se od creskih vatrogasaca.

Pretpostavlja se da je puknula cijev goriva koje se zatim razlilo te da je na taj način došlo do zapaljenja.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari