BUDITE OPREZNI

”Pao” još jedan naivac! Stariji Riječanin ostao bez 185 000 kuna zbog nevjerojatne lakomislenosti

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Budite vrlo oprezni i dobro se informirajte te potražite profesionalne i stručne financijske savjetnike prije nego što uložite novac, poručuje policija.

Policija provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare na štetu 72–godišnjeg hrvatskog državljanina koji je prevaren prilikom trgovine kriptovalutama.

Spomenuti je u veljači ove godine stupio u kontakt s muškom osobom koja mu je ponudila ulaganje putem interneta u kripto valutu što je oštećeni i prihvatio. Tako je od veljače do srpnja godine uplatio novčani iznos od 185.000,00 kuna, a da nije primio isplatu zarade.

VIDEO DANA:

Ponovno pozivamo građane na oprez kako ne bi postali žrtvama investicijskih prijevara. Osim što je ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići i na počinitelje koji će vas prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada. Stoga u takvom poslovanju budite vrlo oprezni i dobro se informirajte te potražite profesionalne i stručne financijske savjetnike prije nego što uložite novac.

Uz najčešće investicijske prijevare i prijevare u online kupovini: navede vas da mislite da ste na tragu pametnog ulaganja ili vam daju izvrsnu lažnu online ponudu, postoji više vrsta internetskih prijevara o kojima se može saznati na poveznicama:

https://policija.gov.hr/UserDocsImages/kategorije/Investment%20scams_HR.pdf

https://policija.gov.hr/UserDocsImages/kategorije/Invoice%20fraud_HR.pdf

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari