ŠTETA 330 TISUĆA KUNA!

Ostavili ste vozilo na 10 sekundi? Tu je odmah bio ON! U Rijeci uhićen serijski kradljivac; nakrao stvari u golemoj vrijednosti

Foto: Riportal - (M.L.)

Prijavljen je za čak deset kaznenih djela i predan pritvorskom nadzorniku. Sveukupna materijalna šteta nastala počinjenjem svih navedenih kaznenih djela cijeni se na oko 330.000 kuna

Hrvatskog državljanina u dobi od 42 godine policijski službenici I. policijske postaje Rijeke uhitili su 11. kolovoza, nekoliko sati nakon počinjenja kaznenog djela krađe iz kombi vozila parkiranog u Adamićevoj ulici u Rijeci.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 42-godišnjak u vremenu od 10. svibnja pa do 11 kolovoza u Rijeci, počinio sveukupno devet kaznenih djela krađe te kazneno djelo računalne prijevare.

Naime, osumnjičeni je u većini slučajeva iz otključanih dostavnih vozila, otuđivao ostavljene razne torbice, a zajedno s njima novčanike, osobne isprave bankovne kartice i druge predmete.

U jednom je slučaju, iskoristivši trenutak dok su vlasnici vadili prtljagu iz bunkera, iz osobnog vozila talijanskih registracijskih oznaka, parkiranog u središtu Rijeke otuđio je torbu u kojoj je bilo više komada različitog nakita (prstena, narukvica, privjesaka, ogrlica), satova i drugih predmeta. Otuđenjem navedenog 35-godišnju rusku državljanku je oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna.

Također, u ovom razdoblju torbice je otuđio i iz dva ureda, dok je s pulta u ugostiteljskom objektu otuđio novčanik.

Pored toga, neovlašteno se, kupujući razne artikle, u nekoliko navrata koristio otuđenim bankovnim karticama u vlasništvu dvoje hrvatskih državljana, oštetivši ih dodatno za više stotina kuna.

Sveukupna materijalna šteta nastala počinjenjem svih navedenih kaznenih djela cijeni se na oko 330.000 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 42-godišnjak je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari