OŠTETIO PRORAČUN ZA OGROMAN NOVAC

Osumnjičen za utaju poreza i druga kaznena djela iz gospodarskog kriminaliteta

Foto: RTL

Osumnjičenik je  kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, stoji u izviješću policije.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko – goranske u suradnji s Poreznom upravom proveli su kriminalističko istraživanje nad  54-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Spomenuti se sumnjiči da je kao odgovorna osoba tvrtke iz Rijeke tijekom 2018., 2019. i 2022.  godine s ciljem pribavljanja protupravne materijalne koristi propustio obračunati i iskazati u poreznim prijavama podatke o činjenicama koje su od utjecaja za utvrđivanje iznosa poreza na dodanu vrijednost čime je oštetio državni proračun za oko 46 000 eura.

Isto tako, osumnjičeni nije na propisan način vodio poslovne knjige te je tako onemogućio preglednost poslovanja i imovinskog stanja tvrtke.

Također, nadležnom trgovačkom sudu nije podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, a što je bio dužan učiniti od kraja studenog do sredine prosinca 2019. godine.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaja poreza ili carine, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, osumnjičenik je  kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari