EVO KAKVU ŠTETU JE NAPRAVIO

Osumnjičen za zlouporabu povjerenja gospodarskog poslovanja

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Protiv 36-godišnjaka je podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje dva kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, stoji u izviješću policije.

Podnošenjem kaznene prijave protiv 36-godišnjeg hrvatskog državljanina dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Riječ je o osumnjičeniku za koga je istraživanjem utvrđeno kako je u razdoblju od kolovoza 2019. pa do srpnja 2021. godine kao odgovorna osoba tvrtke s područja Primorsko-goranske županije,  djelatnici te tvrtke isplatio otpremninu u iznosu od 132.000 kuna (protuvrijednosti 17.500 eura) više nego što joj pripada sukladno zakonskim propisima.

Također je u vremenu od godinu dana, od rujna 2020. do kraja kolovoza 2021. godine, na teret spomenutog trgovačkog društva kupio robe i platio usluge za vlastite potrebe u ukupnom iznosu od 878 eura te tako za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist na štetu tvrtke. Ujedno je nezakonitim radnjama društvo oštetio za najmanje 18.370 eura.

Završetkom kriminalističkog istraživanja, protiv 36-godišnjaka je podnesena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje dva kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari