NJIH TROJICA

​Osumnjičeni za utaju poreza, krivotvorenje isprava i drugih kaznenih djela iz gospodarskog kriminaliteta

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Protiv troje osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja više kaznenih djela, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, izvijestila je policija.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske, u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci, proveli su kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su spomenuti u razdoblju od 1. siječnja 2018. do kraja kolovoza 2022. godine kao vlasnici, odnosno odgovorne osobe triju tvrtki sa sjedištem na području Primorsko-goranske županije, izbjegavanjem plaćanja poreznih obveza (poreza na dodanu vrijednost i porez na dohodak od kapitala) oštetili Državni proračun RH za više stotina tisuća eura.

Osim toga se sumnjiče da su propustili sukladno zakonu voditi trgovačke i poslovne knjige te su na taj način znatno otežali preglednost poslovanja i imovinskog stanja spomenutih trgovačkih društava. Uz navedeno, utvrđeno je da nisu ni podnijeli zahtjev za pokretanje stečaja svih tvrtki, a i krivotvorili su izlazne račune tvrtki kako bi umanjili obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost.

Protiv troje osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja više kaznenih djela utaja poreza ili carine, krivotvorenje službene ili poslovne isprave, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari