OVO JE BILO NEPOTREBNO Žestoki sukob navijača na autocesti prije utakmice u Splitu, policija privela više Riječana

Foto: Ilustracija

Kako javljaju iz Policijske uprave zadarske, jučer oko 14 sati na autocesti A-1 u smjeru Splita, u blizini Biljana Donjih, više za sada nepoznatih osoba zaustavilo je promet na cesti te fizički napalo devetoricu mladića iz dva automobila.

U napadu je teško ozlijeđen 22-godišnjak, a lakše 33-godišnjak, oba sa zadarskog područja.

Nakon nekoliko minuta promet na cesti je normaliziran, a u službene prostorije Policijske postaje Benkovac naknadno je privedeno više osoba s riječkog područja koje se dovodi u vezu s ovim događajem. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Iz policijskog priopćenja stiče se dojam da je incidentna situacija potrajala vrlo kratko, no i za to vrijeme dvije mlade osobe su zadobile ozljede, od kojih jedna teške, a navodno je i pričinjena veća materijalna šteta na automobilima. Prema policijskom izvješću ali i iz izvještaja nekih nacionalnih dnevnih listova (Večernji list) čini se da su pripadnici Armade – njih čak stotinjak?! – vinovnici incidenta i napada na devetoricu putnika u automobilima koji su bili – kako navodi izvor – okićeni navijačkim obilježjima Torcide. U sukobu je navodno letjelo kamenje, a mlađi muškarac je zadobio teže ozljede glave i prsnog koša. Ozlijeđeni su navijači sa zadarskog područja.

Iz redova Armade još nema reagiranja na ove vijesti, i ako se sve zaista odigralo na opisani način pretpostavljamo da je do napada i sukoba došlo zbog međusobnih navijačkih provokacija, ili želje za „osvetom“ zbog nekih ranijih incidenata među pripadnicima dviju navijačkih skupina.

Bilo kako bilo, ovaj događaj baca nepotrebno crno svjetlo na blistavu jučerašnju pobjedu nogometaša Rijeke u Splitu; no čak ni to nije važnije od zdravlja mladih ljudi – nikakav navijački antagonizam, nikakva želja za „osvetom“ zbog nekih prijašnjih sukoba ne može opravdati nanošenje teških tjelesnih ozljeda mladim ljudima, bili oni iz Rijeke, Splita, Zagreba, Osijeka, Pule ili Zanzibara. Spiralu mržnje između navijačkih skupina treba hitno prekinuti, jer ćemo se vrlo skoro kao nacija možda suočiti i s daleko težim i važnijim pitanjima opstojnosti no što su to pitanje pripadnosti različitim navijačkim skupinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari