POLICIJA OBJAVILA DETALJE

‘Ovo je popis djece koju je planirao likvidirati!’ Maloljetni ubojica je mjesec dana planirao svoj krvavi pohod

Photo: A.K./ATAImages/PIXSELL

Načelnik je izjavio kako je u 8.40 sati zamjenica ravnateljice škole pozvala dežurnu službu kako bi prijavila pucnjavu, dok je sam napadač zvao dvije minute kasnije i priznao što je učinio

Načelnik beogradske policije Veselin Milić izjavio je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare kako je 14-godišnji K. K. mjesec dana planirao masakr u Osnovnoj školi “Vladislava Ribnikara”.

Milić je izjavio kako je u 8.40 sati zamjenica ravnateljice škole pozvala dežurnu službu kako bi prijavila pucnjavu, dok je sam napadač zvao dvije minute kasnije i priznao što je učinio.

“Smrtno je stradalo osmero učenika, od čega sedam djevojčica i jednog dječaka”, izjavio je načelnik policije.

“Ovo je planirano mjesec dana”, otkrio je.

“Bio sam na tisuće očevida, a ovo je u srpskom društvu nezabilježeno. Prema dosad prikupljenim podacima, dječak je dulje vrijeme planirao događaj. Pištolje je uzeo iz očeva stana, a ponio je i molotovljeve koktele. Prvo je pucao u zaštitara pa u dežurnu učenicu. Nakon zločina je nazvao policiju”, opisao je Milić.

Dodaje kako je dječak sam izjavio da je imao popis djece koju je planirao likvidirati.

“Sam je radio plan ulaska i izlaska iz škole. Kako je sam rekao, odredio je prioritetne mete. Ovo je pronađeno na njegovu stolu”, rekao je Milić pokazujući papir s popisom imena učenika koji su mu bili mete, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari