Ovo je školski bus u kojem je izbio požar! Detalji drame: ‘Skočio je da ga zaustavi, a onda ga je katapultiralo’

Photo: Sasa Tadinac/PIXSELL

U vozilu je bilo desetak srednjoškolaca, a onda je pojavio dim, piše Net.hr.

U školskom autobusu koji je jutros gorio, a onda na “rikverc” sletio s ceste u mjestu Bajagić u blizini Sinja, bilo je desetak srednjoškolaca. Kako doznajemo od mještana i očevidaca, dim se počeo širiti iz stražnjeg dijela autobusa, moguće iz motora.

Na sreću, vozač autobusa ostao je priseban, zaustavio vozilo i djecu potaknuo da brzo izađu. Pokušao je požar ugasiti vatrogasnim aparatima, a onda je autobus počeo kliziti prema nazad.

Jedan od mještana vidio je dim, približio se autobusu te nam je posvjedočio da je vidio kako se vozač odlučio na veliku hrabrost te je “uskočio” u autobus i pokušao ga zaustaviti. Vjerojatno je htio “spasiti” vozilo.

Nije uspio i vozilo je kliznulo s kolnika. Kako nam kaže isti mještanin, vozača je u tom trenutku “katapultiralo” po unutrašnjosti autobusa. “Moglo je sve proći puno gore”, rekao nam je mještanin.

Sreća u nesreći bila je i ta što autobus nije krenuo prema drugi vozilima jer se na cesti stvorila kolona.

Na sreću, prema izvješću policije, ozlijeđenih nije bilo. U međuvremenu je autobus izvučen te očevid policije i dalje traje.

Na mjestu događaja bio je i Igor Tomašić, direktor tvrtke Promet Sinj o čijem se autobusu radi, no nije htio davati izjave novinarima. Sama tvrtka Promet Sinj o tvrtki u vlasništvu Mate Jujnovića kojeg je jutros u Saboru prozvao Mostov Miro Bulj. Sinjski gradonačelnik rekao je da mu je dosta “slušati roditelje koji mole Sinjsku Gospu da im se djeca sigurno vrate iz škole autobusima” te da će blokirati cestu zbog autobusa sve dok se ne provjeri njihova sigurnost, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari