KRIPTOMULJAŽA DESETLJEĆA

Galerija | Ovo su lica Riječana koji stoje iza milijunske kriptoprevare. Priveli Luku Burazera i Eugena Travalju

Burazera i Eugena Travalju uhitili su na riječkom području. Vlasnici su to propale riječke tvrtke za trgovanje kriptovalutama BitLucky. Nakon što su prije više mjeseci netragom nestali, u javnost su istupali prevareni ulagači. Neki su izgubili i životne ušteđevine

Policija je jutros privela Luku Burazera i Eugena Travalju u policijsku postaju nakon što su ih uhitili zbog optužbi za prevaru s kriptovalutama.

Riječ je o vjerojatno najvećoj kriptoprijevari u Hrvatskoj koja prema nekim procjenama doseže i 70 milijuna eura. Riječ je o vlasnicima propale riječke tvrtke za trgovanje kriptovalutama BitLucky.

Primorsko-goranska policija iznijet će na konferenciji za novinare detalje kriminalističkog istraživanja Luke Burazere i Eugena Travalje uhićenih dan ranije pod sumnjom da su prevarili veliki broj građana koji su investirali i trgovali s kriptovalutama.

Konferencija za novinare na kojoj će predstavnici primorsko-goranske policije prezentirati rezultate opsežnog kriminalističkog istraživanja nad počiniteljima kaznenih djela prijevare, počinjenih na štetu velikog broja građana bit će održana u 12,30 sati, najavila je policija, ne navodeći imena osumnjičenika.

Dvojica uhićenika su vlasnici propale tvrtke za trgovanje kriptovalutama “BitLucky”, a u utorak navečer je objavljeno u medijima da ih je uhitila policija i odvela na kriminalističko istraživanje. Navodno su uhićeni u Rijeci, po nalogu riječkog Općinskog državnog odvjetništva, a sumnjiči ih se za prijevaru ulagača u vrijednosti više desetina milijuna eura.

Ulagači tvrtke za trgovanje kriptovalutama “Bitlucky” krajem kolovoza su upozorili da je taj slučaj mjesecima bez pomaka, ističući da je riječ o najvećoj kripto prevari na ovim prostorima.

Njima se Burazer posljednji put javio e-mail porukom 18. svibnja, obavještavajući ih da je “tvrtku doveo u stanje krize”. Otada mu se izgubio svaki trag, ali je 30. srpnja dao intervju Jutarnjem listu, u kojem je odbacio optužbe, ali nije otkrio svoju lokaciju.

Ulagači su istaknuli da je njih više stotina podnijelo kaznenu prijavu, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari