MISLIO DA JE POTRES

Ovom čovjeku se kamion zabio u kuću: ‘Djevojčica je sjedila u prašini i vikala – mama, krv’

Jutros se u Mirkovcima kraj Vinkovaca kamin zabio u kuću i to u dječju sobu u kojoj je u tom trenutku bila 14-godišnjakinja

U vinkovačkoj bolnici su joj zašili glavu, a iz bolnice su potvrdili da ima lakšu ozljedu na području glave i to nagnječenje i porezotinu. Vozač kamiona ima frakturu nosa, ali na vlastiti zahtjev želi napustiti bolnicu

“Probudio sam se, krenuo piti kavu i odjednom sam čuo da je puklo staklo, zatresla se i kuća, pomislio sam u trenu da nije potres. Ali žena dolazi i viče: ‘Dolazi hitno gore, pao je krov!'”, rekao nam je to Marko Mikšić, vlasnik kuće u Mirkovcima kraj Vinkovaca u koju se jutros zabio kamion pri čemu je ozlijeđena djevojčica.

Kamion je doslovno uletio u kuću, razvalio zid i uletio u dječju sobu u kojoj je u tom trenutku bila 14-godišnjakinja.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Marko je nastavio prepričavati dramatični događaj: “Kad sam došao, imao sam što vidjeti. Morao sam vrata razvaliti da bih ušao. Reko – ‘ženo, nije krov. Kamion nam je uletio u kuću’. Na glavu moje kćeri pao je krov ili cigla, još ne znam. Žena je iz bolnice javila da ništa nije polomljeno, ali su joj zašili glavu. Djevojčica je pri svijesti”.

Kaže da je vozača kamiona vidio na dvije minute, tada je došla Hitna pomoć po njega i ne zna je li on ozlijeđen. Potvrđuje, kamion je uletio u sobu u kojoj je bila njegova 14-godišnja kći. Bio je to prizor prašine i krvi: “Mala je sjedila i govorila – mama, vidi krv, krv…”

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Soba, u kojoj je djevojčica bila i u koju je uletio kamion, obnovili su baš prije godinu dana. “Mala je pitala može li u njoj spavati. Rekao sam joj – izvoli”, kaže ovaj otac.

Na pitanje što će sad, iskreno kaže: “Idem popiti kavu, pa smisliti što sad. Od zida ništa nema, mora se srušiti do kraja. Što će biti i kako – ne znam. Morat ću tražiti pomoć. Ne radimo ni supruga ni ja.”

Uz djevojčicu koja je jutros ozlijeđena, imaju i šestogodišnjeg dječaka.

Na pitanje kako inače žive, kaže da se snalaze. “Malo ovako malo onako”, dobacuje i već planira kako mora iz sobe sve van izbaciti.

Razgovarali smo i s liječnikom koji je zaprimio djevojčicu i vozača kamiona u vinkovačkoj bolnici. “Utvrdili smo da djevojčica nema posebnih ozljeda, one su lakše, ali smo je zaprimili u bolnicu. Ona ima ozljedu glavu, gnječno-reznu ranu. Napravili smo ultrazvuk trbuha, a na preporuku liječnice napravit ćemo i kontrolni ultrazvuk zbog slezene koja može biti opasna. Ostat će do jutro na odjelu”, rekao je Tomislav Abramović, liječnik traumatolog.

U bolnici su pregledali i vozača kamiona, napravili su mu CT, on ima frakturu nosne kosti, odnosno slomljen mu je nos. “On nije želio ostati u bolnici, pa će to i potpisati”, rekao je dr. Abramović, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari