PODIZALI NOVAC TVRTKE

Najgori zaposlenici godine: Djelatnica i prokurist tvrtke s područja PGŽ ‘maznuli’ gotovo 100.000 eura! Novac koristili za osobne potrebe

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Dvoje počinitelja sumnjiči se da su tvrtku s područja PGŽ-a oštetili za više od 98 000 eura, izvijestila je policija.

Kaznenom prijavom protiv dvoje hrvatskih državljana dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske, u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 39-godišnjakinja u razdoblju od ožujka 2022. do kraja lipnja 2023. godine počinila kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, kao odgovorna osoba tvrtke s područja Primorsko-goranske županije u više navrata je podizala novac s računa tvrtke za osobne potrebe i nije ga vratila pa je tako trgovačko društvo materijalno oštetila za oko 67 600 eura.

K tome te transakcije nije vodila u poslovnoj dokumentaciji, niti je dostavljala knjigovodstvenu dokumentaciju računovodstvenom servisu, a što je bila u obvezi, čime je znatno otežala preglednost poslovanja i imovinskog stanja tvrtke.

Osim navedene osobe, za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju osumnjičen je i 59-godišnji djelatnik spomenute tvrtke. Isti se sumnjiči da je od ožujka 2022. do kolovoza 2023.godine, kao ovlaštenik za raspolaganje sredstvima po računu tvrtke i prokurist, podizao novac s računa tvrtke s ciljem ostvarenja osobne imovinske koristi. Ta sredstva nije pravdao u knjigovodstveno-poslovnoj dokumentaciji tvrtke i tako je oštetio za iznos od najmanje 30.700 eura.

Završetkom istraživanja oboje osumnjičenika su pod sumnjom u počinjenje navedenih kaznenih djela kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari