“OVUDA NEĆEŠ PROĆI”: Policija usred noći u Cerniku zaustavila 35-godišnjaka s 3,09 promila alkohola u krvi

Foto: Ilustracija

Prošloga tjedna na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,09 g/kg izmjerena je 35-godišnjem hrvatskom državljaninu kojeg je policija zaustavila u 1,30 sati 26. rujna na području mjesta Cernik dok je upravljao osobnim vozilom Ford escort. Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno je prijavljen zbog više prometnih prekršaja.

Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 40 prometnih nesreća, od kojih jedna teža, a 39 lakših. Jedna je osoba teže, a 11 lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 274.000 kuna, izvješćuju iz PU primorsko-goranske.

U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, četiri strana državljana i dva alkoholizirana vozača. Alkotestirano je 288 vozača, od kojih je kod njih 27 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti. Od spomenutih alkoholiziranih vozača najviše, njih 14 je u dobi iznad 35 godina, dok je u dobi između 18 i 25 godina te između 25 i 35 godina po sedam vozača.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari