“PAKLENI DUO”: Mladi Bugari krali po Rijeci, Zadru, Zagrebu! Napokon su uhvaćeni…

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Dvoje bugarskih državljana prijavljeno je za počinjenje čak 14 kaznenih djela!

Bugarski državljani sumnjiče se kako su tijekom mjeseca rujna i listopada na području grada Rijeke, Zagreba i Zadra počinili 14 kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.

Suradnjom triju policijskih uprava, primorsko-goranske, zadarske i zagrebačke, završeno je opsežno kriminalističko istraživanje nad dvoje bugarskih državljana koje se sumnjiči za počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Bugarski dvojac, mladić starosti 20 godina i djevojka u dobi od 19 godina, sumnjiči se kako su tijekom mjeseca rujna i listopada na području grada Rijeke, Zagreba i Zadra počinili 14 kaznenih djela. Sedam kaznenih djela teške krađe provaljivanjem u pokušaju počinili su u Rijeci, zatim šest kaznenih djela teške krađe u Rijeci, Zadru i Zagrebu, ali i jedno kazneno djelo krađe u Rijeci.

Krajem mjeseca listopada, brzom intervencijom policijskih službenika u Zadru, počinitelji su uhićeni neposredno nakon počinjenja posljednjeg kaznenog djela u nizu, teške krađe provaljivanjem u stan u središtu Zadra.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičenici spomenutim kaznenim djelima na štetu hrvatskih državljana otuđili nakit i novac ukupne vrijednosti najmanje 100.000 kuna. Prilikom uhićenja i za vrijeme provedbe kriminalističkog istraživanja pronađen je veći dio otuđenog novca i nakita koji će biti vraćen vlasnicima.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih 14 kaznenih djela teške krađe, teške krađe u pokušaju, kao i krađe, osumnjičeni bugarski državljani su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja istražnog suca određen im je jednomjesečni istražni zatvor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari