Vještakinji pozlilo, nakratko prekinuto davanje iskaza: Na suđenju prikazane fotografije Jasminina leša

Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec optuženoj za ubojstvo mlađe sestre Jasmine Dominić

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec (45), optuženoj da je u ljeto 2000. godine, u obiteljskoj kući u Palovcu, ubila tri godine mlađu sestru Jasminu Dominić i tijelo sakrila u zamrzivač.

Tijekom današnjeg suđenja svjedočila je sudsko medicinska vještakinja koja je ispričala u kakvom je stanju pronađeno tijelo Jasmine Dominić kao i vještakinja za kemijsko-fizikalna vještačenja koja je sudu iznijela detalje o ljepilu kojim je škrinja bila zatvorena.

Suđenje se nastavlja u 12 sati kada će iskaz dati supruga i sin ujaka ubijene Jasmine, Drage Sabola.

Više u VIDEOPRILOGU:

“U području lubanje nalaze se višestruki prijelomi kostiju”, moglo se čuti prilikom čitanja izvještaja sudske i medicinske vještakinje te je zaključeno kako je Jasmina umrla nasilnom smrću.

Kao uzrok smrti sudska je vještakinja, u svojem nalazu, kazala kako su to višestruki prijelomi svoda i baze lubanje te ozlijeda mozga.

“Prilikom obdukcije uočeno je više prijeloma svoda i baze mozga te se jedni stapaju u druge te se ne može točno utvrditi kolko je udaraca zadobila žrtva. Možemo zaključiti da je zadobila barem pet ili šest udaraca u glavu. Sve povrede nanijete su zaživotno. Potvrda tome je i krv pronađena u želucu, što sugerira da je žrtva progutala krv, dakle bila je još živa”, kazala je vještakinja.

Slušajući iskaz vještakinje, čvrsto držeći zeleni fascikl i tresući desnom nogom, Smiljana Srnec stalno je plakala.

Vještakinji pozlio

Tijekom davanja iskaza vještakinji je pozlilo zbog čega je suđenje na kratko prekinuto.

“Čitava glava, kosa su bili prožeti krvlju. Također i lice i vrat i prsište, sve je bilo umrljano krvlju”, kazala je vještakinja pokazujući fotografije sucu istrage nakon čega joj je pozlilo.

Motiv ubojstva?

Motiv za ubojstvo sestre, tvrdi tužiteljstvo, je ljubomora jer je Jasmina u svemu bila uspješnija i bolja od sestre. U tome su se oslanjali na iskaze svjedoka da je Jasmina bila “uspješna studentica” i “odlična sportašica” koju su svi voljeli, dok je Smiljana bila “njezina suprotnost”. Tvrdili su da je Smiljana sklona kocki, laganju i manipuliranju, a i osuđivana je jer je lažno prijavila razbojništvo.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari