SILIKON KRIMINALKA U ZAGREBU

Video | Pala Ruskinja koja je na crno ženama pumpala usne i obraze. Stručnjak kaže: ‘Pacijentice mogu i oslijepiti’

Filere je naplaćivala 200 eura, na legalnom tržištu 2500 kn. Inspektori su je pratili mjesecima, otvorili lažni profil i dogovorili termin…

Hijaluronski fileri za usne, obraze, ali i cijelo lice koje su oduzeli inspektori. U Hrvatsku ih je donijela Ruskinja koja je uredno bila prijavljena u jednom zagrebačkom apartmanu. Ubrizgavala ih je brojnim ženama, iako nije imala dozvolu boravka ni dozvolu za rad.

Za uglednog plastičnog kirurga – nažalost ništa novo.

Zoran Žgaljardić, maksilofacijalni plastični kirurg glave i vrata, estetski kirurg, kaže nam: “Radi se o čistoj kriminalnoj radnji osobe koja se odlučila na to. Mene više čudi ljudi koji dolaze u neki stan i botoksiraju se gdje vi nemate prvu pomoć, nemate stručnu pomoć koja u slučaju alergije može dati prvu pomoć. Mene više čude klijenti.”

Inspektori su, kako doznajemo, mjesecima istraživali Ruskinju. Otvorili lažni profil na društvenim mrežama i s njom dogovorili termin, nakon čega je “pala”. “Zbog utvrđenog prekršaja izdan je prekršajni nalog na iznos od 10.000 kn te je izrečena mjera zabrane obavljanja neregistrirane djelatnosti. Inspekcija rada, s obzirom na to da državljanka treće zemlje nije prethodno ishodila dozvolu za boravak i rad ili potvrdu o prijavi rada za rad u Republici Hrvatskoj, izdala je prekršajni nalog na iznos od 7000 kuna”.

Kako doznaje RTL – Ruskinja je tri filera naplaćivala po 200 eura, iako je prosječna cijena jednog dvije i pol tisuće kuna. Svaki filer, kaže Žgaljardić, mora biti posebno zapakiran i imati naljepnicu da pacijent točno zna što je dobio u organizam.

“Po pitanju pacijenta može se dogoditi stvarno ozbiljna komplikacija – sljepoća, lokalna kloroza na koži, na nosu. Infekcija. Može doći do sepse, do meningitisa i tako dalje. fascinantno gdje je ljudska glupost”, govori nam Žgaljardić .

Ina Barić radila je nos, usne i grudi. Usne su joj bile prvo i neugodno iskustvo jer joj je kirurg bez njezinog znanja umjesto filera ubrizgao silikon i nije izdao račun, dok je grudi i nos radila kod profesionalnog kirurga i sve je prošlo bez problema.

Govori nam: “Ja sam se potpuno oporavila, normalno funkcioniram, naravno da sam zadovoljna jer ja sam htjela što prirodniji izgled.”

I upravo zato apelira na sve mlade djevojke da dobro provjere kod koga odlaze, jer rezultat može doista biti koban!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari