SVE ČEKALO SPREMNO

Uhićena sutkinja Maja Šupe, sumnja se da je oslobodila zagrebačkog poduzetnika za 15 tisuća eura

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Akcija je već bila pripremljena, čekala se samo odluka Državnog sudbenog vijeća o skidanju imuniteta

Nakon što je Državno sudbeno vijeće u utorak iza 14 sati skinulo sudački imunitet šibenskoj sutkinji Maji Šupe, djelatnici PNUSKOK-a krenuli su u već pripremljenu akciju njezina uhićenja zbog sumnje da je primila 15 tisuća eura mita kako bi donijela oslobađajuću presudu u slučaju kontroverznog zagrebačkog poduzetnika Blaža Petrovićajavlja Slobodna Dalmacija. Policijski su istražitelji po nalogu USKOK-a uhitili i Petrovića te još jednu poznatog Šibenčana, bivšeg vijećnika HDZ-a i odvjetnika Branimira Zmijanovića.

Sutkinja je postala poznata široj javnosti nakon što je Tomislava Horvatinčića oslobodila krivnje za smrt talijanskog para.

Sve ‘puklo’ nakon priznanja Nacionalu

Nakon njihova uhićenja, a temeljem naloga suca istrage splitskog Županijskog suda, krenulo se u pretrage njihovih domova te poslovnih ureda. Očekuje se da tijekom srijede budu dovedeni u splitski USKOK na ispitivanje, a potom i pred suca istrage koji bi trebao odlučivati o eventualnim zahtjevima USKOK-a za određivanjem istražnog zatvora.

cijela se akcija odigrala nakon prikupljenih čvrstih dokaza o postojanju osnovane sumnje, a nekoliko mjeseci nakon što je u tjedniku “Nacional” bivši djelatnik MUP-a Tomas Rajner, koji je nakon umirovljenja bio bliski Petrovićev suradnik, vrlo detaljno opisao način na koji je upravo on sudjelovao u podmićivanju šibenske sutkinje Šupe. Radi se o slučaju od prije devet godina, iz 2013. godine, u kojem se Petrovića kao opunomoćenika tvrtke “Gambino” iz Zagreba zajedno s Ivicom Kodžomanom, tadašnjim rukovoditeljem pravnog, kadrovskog i općeg odjela u Upravi “Hrvatskih šuma”, teretilo za manipulacije zemljištem kod Tisnog. Po optužnici ODO-a Šibenik Petrović je Kodžomana poticao na kazneno djelo zloporabe položaja. Upravo Kodžomana je u tom predmetu zastupao odvjetnik Zmijanović, a po sumnjama USKOK-a on je bio taj koji je “koordinirao” situaciju sa sutkinjom Šupe, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari