Pali provalnici koji su operirali na riječkom, bakarskom i crikveničkom području

Nad dvojicom muškarca, starosti 35 i 46 godina provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kaznena djela imovinskog kriminaliteta.

Prema saznanjima policije kaznena djela su počinili u razdoblju od 30. listopada do 1. studenoga ove godine u mjestima na bakarskom području i na širem riječkom području. Sumnjiče se za provale u pomoćnu zgradu, kamp kućicu na gradilištu, drvarnicu, barake, podrum i obiteljsku kuću. Većinom su ukrali alat: brusilice, štemalice, motorne pile, aparat za zavarivanje, automobilske gume, plinsku bocu, nakit i druge predmete.

Iz jedne obiteljske kuće ukrali su novčanik s osobnim ispravama i bankovnim karticama, nakon čega su na bankomatu podignuli novac. Dio ukradenih predmeta je pronađen tijekom kriminalističkog istraživanja i bit će vraćen vlasnicima.

Vlasnici navedenih objekata i otuđenih predmeta oštećeni su za približno 33 tisuće kuna.

Dvojac je osumnjičen za četiri teške krađe, krađu i računalnu prijevaru. Predani su pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Crikvenička policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom kojege sumnjiče da je  između 31. listopada i 9. studenoga 46-godišnjakinju zatočio i prijetio joj.

Usto, sumnjiči ga i za krađu kojom je oštetio ovu 46-godišnjakinju. Iz  njezinog stana na području Crikvenice ukrao je prijenosno računalo, mikrovalnu pećnicu, razne knjige, osobne i druge predmete u vrijednosti 10 tisuća kuna. Dio predmeta je pronađen i vraćen vlasnici.

Osim za spomenuta kaznena djela, policija ga sumnjiči i za četiri kaznena djela omogućavanja trošenja droga.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 49-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari