Pali provalnici koji su operirali na riječkom, bakarskom i crikveničkom području

Nad dvojicom muškarca, starosti 35 i 46 godina provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinili kaznena djela imovinskog kriminaliteta.

Prema saznanjima policije kaznena djela su počinili u razdoblju od 30. listopada do 1. studenoga ove godine u mjestima na bakarskom području i na širem riječkom području. Sumnjiče se za provale u pomoćnu zgradu, kamp kućicu na gradilištu, drvarnicu, barake, podrum i obiteljsku kuću. Većinom su ukrali alat: brusilice, štemalice, motorne pile, aparat za zavarivanje, automobilske gume, plinsku bocu, nakit i druge predmete.

Iz jedne obiteljske kuće ukrali su novčanik s osobnim ispravama i bankovnim karticama, nakon čega su na bankomatu podignuli novac. Dio ukradenih predmeta je pronađen tijekom kriminalističkog istraživanja i bit će vraćen vlasnicima.

Vlasnici navedenih objekata i otuđenih predmeta oštećeni su za približno 33 tisuće kuna.

Dvojac je osumnjičen za četiri teške krađe, krađu i računalnu prijevaru. Predani su pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Crikvenička policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom kojege sumnjiče da je  između 31. listopada i 9. studenoga 46-godišnjakinju zatočio i prijetio joj.

Usto, sumnjiči ga i za krađu kojom je oštetio ovu 46-godišnjakinju. Iz  njezinog stana na području Crikvenice ukrao je prijenosno računalo, mikrovalnu pećnicu, razne knjige, osobne i druge predmete u vrijednosti 10 tisuća kuna. Dio predmeta je pronađen i vraćen vlasnici.

Osim za spomenuta kaznena djela, policija ga sumnjiči i za četiri kaznena djela omogućavanja trošenja droga.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 49-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari