PREKRŠILI MJERU SAMOIZOLACIJE

“Pametnjakovići” i dalje masovno pune državni proračun! Evo novih “bisera” koji umjesto samoizolacije biraju visoku kaznu!

Ilustracija: Riportal - M. L.

Prekršitelji mjera samoizolacije sankcioniraju se novčanom kaznom u iznosu od osam tisuća kuna

U proteklih sedam dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentiran je 21 događaj kršenja mjera samoizolacije.

Od tog broja, u osam događaja su zatečeni stranci na graničnim prijelazima Pasjak, Prezid i Rupa, i to dva državljana Bosne i Hercegovine, šest državljana Njemačke i sedam državljana Švicarske na izlazu iz Republike Hrvatske koji su prijavili tranzit kroz RH, ali nisu izašli u roku od 12 sati već su se zadržali izvan određenog roka.

Osim tih stranaca, na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa zatečena su još dva državljana Italije, kao i jedan Švicarske te šest Nijemaca, ali i jedna hrvatska državljanka koji su prekršili određenu im mjeru i napustili mjesto samoizolacije .

Uz njih evidentirani su i građani koji su u vrijeme samoizolacije pristupili u policijske postaje, i to dvoje Talijana u Policijsku postaju Mali Lošinj s ispostavom Cres, te po jedan hrvatski državljanin u Policijsku postaju Opatija i Policijsku upravu u Rijeci poradi rješavanja upravnih poslova.

Pored njih, policijski službenici su zatekli na području grada Rijeke u prometu još dva građana izvan mjesta samoizolacije, kao i u Cresu te na području Vinodolske općine.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, izdan im je prekršajni nalog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari