Pijani mladi Riječanin u Mercedesu bježao policiji od Brajde do Kozale

Ilustracija Riportal

Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,86 g/kg

Tijekom vikenda policija je na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet radi prevencije prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Sveukupno je zabilježeno 148 prometnih prekršaja, i to: 22 prekršaja prekoračenja brzine, 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja korištenja mobitela u vožnji, devet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 83 različita prometna prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,86 g/kg izmjerena je 28-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač se na području Brajde u Rijeci oglušio o svjetlosne i zvučne znakove policije za zaustavljanje te nastavio vožnju u smjeru Kozale gdje se zaustavio. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa zadržan je u službenim prostorijama policije.

Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je 29. studenoga oko 15.10 sati na autocesti A6, gdje je 49-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom marke Infiniti, riječkih registracijskih oznaka. Kretao se iz smjera Kikovice prema Orehovici brzinom od 167 km/h unatoč ograničenju brzine od 110 km/h.

U ovom razdoblju zatečen je i jedan recidivist, koji je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Policija će pojačano nadzirati promet na cestama i narednog vikenda radi čega pozivamo vozače i druge sudioniku u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari