VIKEND NA CESTAMA

Pijani mladić (21) u sitne sate upravljao Fiatom na području Bribira; Platit će visoku novčanu kaznu!

Idi na originalni članak
Photo: ILUSTRACIJA/Luka Stanzl/PIXSELL

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je pojačano nadzirala promet, a u cilju sprječavanja prometnih nesreća te stradalih i ozlijeđenih sudionika u njima.

Oglas

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju evidentirano je ukupno 248 prometnih prekršaja. Od toga su evidentirana 77 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, 11 prekršaja nepropisno korištenja mobitela u vožnji, zatim šest prekršaja vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola i pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima. Zabilježena su i po tri prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, kao i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom, te 128 ostalih prekršaja.

Od 35 alkotestiranih vozača, najveća koncentracija od 1,61 g/kg izmjerena je 21-godišnjem vozaču osobnog vozila. Policija ga je jučer, 14. veljače oko 4,25 sati, zatekla na području Bribira gdje je u alkoholiziranom stanju upravljao vozilom marke Fiat, riječkih registarskih oznaka.

Policijski službenici su ga isključili iz prometa te mu je po završetku postupanja zbog počinjenja prekršaja uručen optužni prijedlog. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, predložena mu je novčana sankcija od najmanje 10 000 kuna i izricanje mjere zabrane korištenja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca.

Što se tiče ostalih koncentracija, tri su vozača bila s koncentracijom alkohola do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a po jedan u kategorijama između 0,51 do 1,00 g/kg, 1,01 do 1,50 g/kg, kao i iznad 1,50 g/kg.

Najveća brzina od 171 km/h izmjerena je u nedjelju, 14. veljače u 14.45 sati na autocesti A6 kod vijadukta Severinske Drage na području Vrbovskog. Posada policijskog presretača zaustavila je osobno vozilo, marke BMW, vukovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin. Navedenom brzinom kretao se u smjeru Zagreba na mjestu gdje je brzina kretanja određena na 110 km/h. Poradi počinjenog prekršaja, uručen mu je prekršajni nalog s novčanom kaznom od 2000 kuna.

Inače, proteklog vikenda dogodilo se 22  prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. S ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba te veće sigurnosti u prometu i ovom prilikom pozivamo sve sudionike, poglavito vozače, na dosljedno poštivanje svih prometnih propisa i pravila.

Exit mobile version