VIKEND NA CESTAMA

Pijani mladić (21) u sitne sate upravljao Fiatom na području Bribira; Platit će visoku novčanu kaznu!

Photo: ILUSTRACIJA/Luka Stanzl/PIXSELL

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je pojačano nadzirala promet, a u cilju sprječavanja prometnih nesreća te stradalih i ozlijeđenih sudionika u njima.

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju evidentirano je ukupno 248 prometnih prekršaja. Od toga su evidentirana 77 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, 11 prekršaja nepropisno korištenja mobitela u vožnji, zatim šest prekršaja vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola i pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima. Zabilježena su i po tri prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, kao i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom, te 128 ostalih prekršaja.

Od 35 alkotestiranih vozača, najveća koncentracija od 1,61 g/kg izmjerena je 21-godišnjem vozaču osobnog vozila. Policija ga je jučer, 14. veljače oko 4,25 sati, zatekla na području Bribira gdje je u alkoholiziranom stanju upravljao vozilom marke Fiat, riječkih registarskih oznaka.

Policijski službenici su ga isključili iz prometa te mu je po završetku postupanja zbog počinjenja prekršaja uručen optužni prijedlog. Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, predložena mu je novčana sankcija od najmanje 10 000 kuna i izricanje mjere zabrane korištenja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca.

Što se tiče ostalih koncentracija, tri su vozača bila s koncentracijom alkohola do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a po jedan u kategorijama između 0,51 do 1,00 g/kg, 1,01 do 1,50 g/kg, kao i iznad 1,50 g/kg.

Najveća brzina od 171 km/h izmjerena je u nedjelju, 14. veljače u 14.45 sati na autocesti A6 kod vijadukta Severinske Drage na području Vrbovskog. Posada policijskog presretača zaustavila je osobno vozilo, marke BMW, vukovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin. Navedenom brzinom kretao se u smjeru Zagreba na mjestu gdje je brzina kretanja određena na 110 km/h. Poradi počinjenog prekršaja, uručen mu je prekršajni nalog s novčanom kaznom od 2000 kuna.

Inače, proteklog vikenda dogodilo se 22  prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. S ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba te veće sigurnosti u prometu i ovom prilikom pozivamo sve sudionike, poglavito vozače, na dosljedno poštivanje svih prometnih propisa i pravila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari