NOVČANA KAZNA - 3170 EURA

Pijani mladić (25) na Drenovi jednim ‘udarcem’ skršio dva auta! Pogledajte kako mu je to uspjelo…

Ilustracija: Riportal

Apeliramo na sve vozače da budu maksimalno oprezni u prometu i dosljedno ispoštuju prometne propise kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, izvijestila je policija.

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu. Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 65 alkotestiranih vozača, 13 ih je bilo pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija od 1.91 promila evidentirana je u Rijeci, 25-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Riječ je o vozaču osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka, koji je u petak, 6. listopada oko 19 sati izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom na području Drenove.

Očevidom je utvrđeno kako je 25-godišnjak na raskrižju ulica Braće Hlača i Ivana Žorža na semaforu prošao kroz crveno svjetlo i tako oduzeo prednost prolaska osobnim vozilima kojima su upravljale 34-godišnja i 51-godišnja hrvatska državljanka. Pri tome je udario vozilom u oba automobila, a materijalna šteta se procjenjuje na najmanje 3200 eura.

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola i počinjenih prekršaja sankcioniran je u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama te mu je optužnim prijedlogom predložena novčana kazna od 3170 eura i izricanje zaštitne mjere oduzimanje vozačke dozvole na rok od četiri mjeseca.

Tijekom vikenda uz navedenu nesreću, u prometu je evidentirano još 38 prometnih nesreća u kojima su , nažalost dvije osobe poginule, četiri su teško, a sedam je osoba lakše ozlijeđeno.

Apeliramo i ovim putem na sve sudionike u prometu, osobito na vozače, da budu maksimalno oprezni i dosljedno ispoštuju prometne propise kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari