DONESENA PRESUDA

Pijani traktorist (60) zaustavljen na povratku s provoda; Svađao se s policijom i zaradio ogromnu kaznu!

Photo: ILUSTRACIJA/Dragutin Santosi/VLM

Utvrđeno je da upravlja neregistriranim i neosiguranim traktorom, pod utjecajem alkohola od 1,66 g/kg te unatoč tome što mu je vozačka dozvola oduzeta, a sa sobom nije imao ni osobnu iskaznicu

Hrvatskom državljaninu u dobi od 60 godina zbog počinjenja prekršaja u prometu izrečena je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 23.828 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “F” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Naime, policija je spomenutog 60-godišnjaka zaustavila 16. svibnja oko 22 sata dok je na području Vrbovskog   dok je lokalnom cestom upravljao traktorom marke Ursus.  Nakon zaustavljanja utvrđeno je da upravlja neregistriranim i neosiguranim traktorom, pod utjecajem alkohola od 1,66 g/kg te unatoč tome što mu je vozačka dozvola oduzeta, a sa sobom nije imao ni osobnu iskaznicu.

Uz to, tijekom postupanja policije pogrdnim riječima vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike.  Zbog počinjenih prekršaja priveden je u službene prostorije Policijske postaje Vrbovsko te zadržan do prestanka djelovanja alkohola. Po završetku  postupanja policije protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestamaZakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o diskriminaciji te prekršajni nalog zbog prekršaja iz  Zakona o osobnoj iskaznici.

Tijekom jučerašnjeg dana, 60-godišnjak je doveden na nadležni općinski sud, gdje je donijeta presuda kojom mu je izrečena navedena jedinstvena novčana kazna i zaštitna mjera.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views