PREKRŠIO ZAKON O ŠUMAMA

Počele pripreme za zimu; Muškarac neovlašteno dogovorio kupnju, rušenje i izvlačenje drva

Osumnjičeni nije imao potrebnu dokumentaciju za rušenje kao niti za prijevoz drveta te da nema nikakav obrt niti tvrtku za navedene usluge.

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz domene Zakona o šumama.

Naime, 37-godišnjak je tijekom lipnja ove godine dogovorio s jednom muškom osobom kupnju stabla iz šume na širem području Vrbovskog, a s drugom njihovo rušenje i izvlačenje drva za koju uslugu mu je platio 10 000 kuna, stoji u priopćenju policije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da osumnjičeni nije imao potrebnu dokumentaciju za rušenje kao niti za prijevoz drveta te da nema nikakav obrt niti tvrtku za navedene usluge zbog čega je prekršajno sankcioniran temeljem Zakona o šumama i Zakona o zabrani i  sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari