KAŽNJENI NOVČANO

Počelo je, počelo! Policija u tjedan dana kaznila čak 20 stranaca zbog nedozvoljenog glisiranja u blizini obale

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Podsjećamo kako nautičarima nije dozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara, stoga se prekršitelji sankcioniraju prema odredbama Pomorskog zakonika

U proteklih tjedan dana, odnosno od 14. lipnja do danas, policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka pojačano su provodili nadzor na moru u cilju ostvarivanja veće sigurnosti kako nautičara, tako i plivača te svih ostalih sudionika u moru.

Pri tome je zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika pomorska policija novčano sankcionirala 20 stranih državljana.

Spomenuti nautičari su zatečeni u počinjenju prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale u akvatoriju otoka Cresa, Krka, Lošinja i Raba te na moru kod Jadranova.

U prekršajima su zatečeni državljani Austrije, Belgije, Češke, Italije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovenije i Velike Britanije. Svi navedeni prekršitelji su novčano kažnjeni prema odredbama Pomorskog zakonika.

“Pozivamo i ovim putem nautičare i ostale sudionike na moru na oprez i pridržavanje odredbi ne samo Pomorskog zakonika već i drugih propisa bitnih za sigurnost na moru.

Podsjećamo k tome kako nautičarima nije dozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara, kupačima je dozvoljeno plivanje do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže, a ronioci na propisan način moraju označiti mjesto zarona.”, poručili su iz PU primorsko-goranske.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari