Počelo suđenje riječkoj pročelnici koja je pijana u nesreći ubila Igora Soldatića: ‘Očekujem veliku kaznu’

Na pripremnom ročištu prije manje od mjesec dana Begić je priznala krivnju

Na Županijskom sudu u Puli, pred vijećem kojim predsjeda sutkinja Gabrijela Marčeta Ferić, u utorak ujutro počelo je suđenje bivšoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Veri Begić (37), koja je optužena za izazivanje lanjske prometne nesreće na Istarskom ipsilonu u kojoj je poginuo 41-godišnji Igor Soldatić iz Umaga.

Na pripremnom ročištu prije manje od mjesec dana Begić je priznala krivnju pa je moguće da suđenje bude okončano već danas,.

Begić je na sud došla u pratnji svog odvjetnika Milenka Škrleca iz Rijeke.

Glas Istre uoči rasprave kratko je razgovarao s Valterom Soldatićem, ocem poginuloga, koji je rekao da očekuje veliku kaznu.

“Kaznu koja će biti opomena svima ostalima”, rekao je Soldatić.

Uz oca, na raspravi su i drugi članovi obitelji poginuloga, dok je uz Veru Begić prijatelj.

Odvjetništvo tereti Begić da je 15. kolovoza prošle godine pod utjecajem alkohola, i to 1,92 promila, upravljala Peugeotom te na Istarskom ipsilonu, na čvoru Buje, izvan naselja Nova Vas, na prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera, lijevim bočnim ogledalom udarila u lijevo bočno ogledalo Škoda kojom je, krećući se pravilno iz suprotnog smjera, upravljao 31-godišnji državljanin Slovenije.

Nakon toga je nastavila voziti u zabranjenom smjeru te je prednjim dijelom svog vozila najprije udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a potom je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu Peugeota pulskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao Igor Soldatić, navodi se u optužnici.

Vozač je uslijed silovitog sudara zadobio višestruke ozljede kojima je podlegao na mjestu nesreće. Njegova supruga i dijete prošli s lakšim ozljedama.
Vijesti.hr
Foto: Grad Rijeka/Glas Istre

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari