PODIGNUTA OPTUŽNICA: Bivšoj riječkoj pročelnici Veri Begić zbog ‘ubojstva u prometu’ prijeti do 15 godina zatvora

Odvjetništvo je predložilo privremeno oduzimanje dozvole Begić za upravljanjem motornim vozilom

Nakon provedene istrage Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv bivše pročelnice za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, 37-godišnje Vere Begić zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Za to je kazneno djelo predviđena kazna od tri do 12 godina zatvora, piše Glas Istre. Posjetimo, riječ je o nesreći koju je Begić vozeći Peugeot u suprotnom smjeru po Istarskom ipsilonu, kod čvora Novigrad, lanjskog kolovoza izazvala pod utjecajem 1,92 promila alkohola i u kojoj je smrtno stradao Umažanin Igor Soldatić (41), dok su njegova 38-godišnja supruga i dijete prošli s lakšim ozljedama.

U optužnici je odvjetništvo predložilo produljenje mjera opreza odnosno obvezu redovitog javljanja Begić državnom tijelu te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanjem motornim vozilom.

Odvjetništvo tereti Begić da je 15. kolovoza 2018., pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,92 g/kg alkohola u krvi) upravljala osobnim vozilom kolnikom Istarskog ipsilona, na dionici čvor Buje prema Višnjanu izvan naselja Nova Vas, prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera. Tako je lijevim bočnim ogledalom svog vozila udarila u lijevo bočno ogledalo vozila kojim je, krećući se iz suprotnog (dopuštenog) smjera prometnom trakom, pravilno upravljao državljanin Republike Slovenije.

Okrivljenicu se tereti da je nakon toga nastavila s vožnjom u suprotnom zabranjenom smjeru i prvo prednjim dijelom svog vozila udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Soldatić, koji je, uslijed sudara, zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo.
Vijesti.hr

VIDEO DANA: