PODVEŽICA: Nasjela na prijevaru s „pronađenom zlatninom“ i ostala bez dvije tisuće kuna

Ilustracija (Riportal)

Hrvatska državljanka u dobi od 67 godina oštećena je za oko dvije tisuće kuna kaznenim djelom prijevare s pronađenom „zlatnom narukvicom“

Navedeno se dogodilo 22. svibnja na području Podežice u Rijeci, a policija traga za nepoznatim počiniteljima, odnosno osobom koja je pronašla te osobom koja je „procijenila“ vrijednost pronađene narukvice. Ništa ne sumnjajući oštećena je unaprijed predala dio novca te shvativši da je prevarena spomenuti događaj prijavila policiji.

Iz PU primorsko-goranske podsjećaju da ovaj događaj predstavlja poznati oblik prijevara radi čega građanima savjetuju da ne nasjedaju na ovakve ili slične pokušaje prevaranata da se domognu nepripadajuće imovinske koristi. Iako je niz raznih načina prijevara, primjerice prilikom prodaje odjeće, alata i raznih aparata, odnosno „lažnih“ predmeta pod originalne brandove, tzv. šibicarenje i drugo, upravo je prodaja bižuterije kao zlatnog nakita jedan od češćih.

Stoga građanima savjetuju da robu isključivo kupuju na za to uobičajenim mjestima, kao i da provjere kvalitetu i ispravnost onoga što kupuju. Pri tom treba imati na umu da se samo nekvalitetna, neoriginalna i roba sumnjivog porijekla može prodavati po znatno nižim cijenama od uobičajenih!

Ukoliko prijevara ipak bude počinjena policiji će uvelike pomoći ako oštećena osoba upamti izgled počinitelja (boju kose i očiju, visinu, stas, eventualne ožiljke, madeže i sl.), karakteristike vozila (marku, boju, registracijsku oznaku i drugo) i druge korisne informacije.

U slučaju prijevare ili sumnje na prijevaru odmah izvijestite policiju na broj 192!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari