BEZBRIŽNO NA MORE: Održana predavanja za buduće spasioce na riječkim plažama

Foto: Ilustracija (Ivana Ivanovic/PIXSELL)

Predavanja su održana u sklopu tečaja za osposobljavanje spasilaca koje provodi Hrvatski Crveni križ na bazenima Kantrida u Rijeci

Proteklih dana Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske organizirao je dva predavanja na temu “Prevencija kriminaliteta na kupalištima i plažama“. Predavanja su održana u sklopu tečaja za osposobljavanje spasilaca koje provodi Hrvatski Crveni križ na bazenima Kantrida u Rijeci.

Predavanja “Prevencija kriminaliteta na kupalištima i plažama“ održao je Dario Tonković, policijski službenik Odjela prevencije, koji je prisutne educirao o pojavnim oblicima imovinskog kriminaliteta, načinu počinjenja kaznenih djela krađa i kaznenih djela na štetu maloljetnika te ih posebno uputio u postupak prijave u slučaju počinjenja navedenih djela i pronalaska sumnjivih predmeta.

Tijekom predavanja, 18 budućih spasioca upoznato je i s policijskim poslovima i važnosti suradnje s policijom budući da se u svakodnevnom radu mogu susresti s različitim nezgodama pa im je pomoć policije neophodna. Zbog toga je preventivno djelovanje i pravodobno upoznavanje s mogućim opasnostima način za sigurnu i djelotvornu provedbu spasilačke aktivnosti.

Inače, osposobljavanje pripadnika spasilačkih službi, Hrvatski Crveni križ organizira svake godine s partnerima u kojima i policija redovito sudjeluje, a u cilju sigurnosti svih kupača, odnosno, turista koji borave na plažama Jadrana.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views