Poginuo mladi par: Policija otkrila detalje stravične nesreće u kojoj su život izgubile tri osobe

Vozačica drugog automobila i maloljetna putnica su zadobile teške tjelesne ozljede

U prometnoj nesreći koja se u srijedu dogodila između međimurskih sela Vratišnica i Peklenica, život su na mjestu izgubile dvije mlađe osobe, a jedna je preminula u bolnici.

Na mjestu nesreće poginuo je mladi par Edi (22) i njegova djevojka Žaklina (23), oboje s međimurskog područja. Nakon teške nesreće još je troje ljudi hitno prevezeno u bolnicu gdje je od posljedica ozljeda preminula i 77-godišnja žena.

Policijska uprava međimurska je po dovršetku očevida objavila priopćenje u kojem su iznijeli više detalja o ovoj tragediji. U priopćenju nisu naveli imena tradalih osoba.

Strava u Međimurju: U frontalnom sudaru poginuli mladić i žena, još jedna žena preminula u bolnici

Naime, nesreća se dogodila oko 12.25 sati na cesti između Vratišinca i Peklenice.

Vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 22-godišnjak sa šireg područja grada Mursko Središće, krećući se iz smjera Vratišinca u smjeru Peklenice, brzinu kretanja vozila nije prilagodio atmosferskim prilikama (padala kiša) te stanju i osobinama ceste (kolnik mokar, zavoj, nizbrdica) zbog čega je izlaskom iz zavoja, na ravnom djelu ceste na uzdužnom cestovnom nagibu, izgubio nadzor nad upravljanjem automobilom.

Nakon toga se vozilo zanijelo, prešlo na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te udarilo u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 66-godišnjakinja sa šireg područja grada Mursko Središće.

Na mjestu prometne nesreće je, nažalost, utvrđena smrt 22-godišnjeg vozača i putnice u njegovom automobilu 23-godišnjakinje sa šireg područja grada, dok je u Županijskoj bolnici Čakovec preminula putnica iz drugog osobnog automobila 77-godišnjakinja sa šireg područja grada Mursko Središće.

Vozačica drugog osobnog automobila i putnica iz njezina automobila, maloljetnica s područja Međimurske županije, vozilom hitne pomoći prevezene su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su im okvalificirane teške tjelesne ozljede, dok je na vozilima nastala materijalna šteta.

Prijatelji i poznanici opraštaju se od mladog para putem Facebooka: “Riječi su suvišne… Samo bol…. Počivali u miru”… stoji u jednoj poruci. “Neka te čuvaju anđeli” i ”Otišli ste prerano” još su neke od poruka na Facebooku.

“Tresem se od tuge. Poginuli su mi rođaci. Pa još nije ni počeo živjeti, kako se ono kaže. Bio je s djevojkom. Zamišljali su sretnu budućnost, imali planove… Ne znam što da vam kažem jer nemam riječi za ovaj užas koji se dogodio”, kazao je za Jutarnji list rođak mladića poginulog u nesreći.

Jedan drugi Peklenčanin rekao je za Edija da je bio mladić iz obitelji omiljene u mjestu. Žaklinina poznanica rekla je za poginulu djevojku da uvijek bila vedra, vrckava i puna života.

“Nije bilo dana da se ona nije nasmijala i bila je puna optimizma. Bila je odličan učenik. Kad god bismo se srele, vidjelo bi se na njoj da se nije promijenila. Žao mi je što je s ovog svijeta otišla tako vesela i druželjubiva djevojka”, kazala je neimenovana djevojka za 24 sata.

Tragedija koja je zavila međimurski kraj u crno dogodila se na ravnom, ali poprilično nepreglednom mjestu.

“Navodno je mladić koji je vozio BMW odlučio preteći auto ispred. Ali kako je na tom dijelu blaga uzbrdica i ne vidi se tko dolazi iz suprotnog smjera, dogodila se nesreća. I još k tome cesta je skliska pa nije puno trebalo da dođe do proklizavanja”, kazao je jedan od mještanina Peklenice za Jutarnji.

“U autu s kojim se Edi sudario bila je Cecilija te još jedna naša mještanka s unukom. Na žalost našu penzionerku nisu uspjeli spasiti, a čujemo da je i njezina unuka jako loše. Odakle njih tri zajedno u autu? Valjda ih je odlučila povesti. Mi to tako u selu običavamo, svi smo kao velika obitelj”, ispričao je drugi mještanin.

O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.
S. Petrović
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/FACEBOOK

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari