POJAČANI NADZOR VOZAČA Od 107 vozača mopeda i motocikla gotovo polovica u prekršaju

Jučer je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena akcija pojačanog nadzora u prometu, u kojoj su nadzirani vozači mopeda i motocikala

U razdoblju od 15 do 20 sati policijski službenici za sigurnost cestovnog prometa ukupno su kontrolirali 107 vozača, od toga 55 motociklista i 52 mopedista te evidentirali počinjenje 43 prekršaja.

Bez zaštitne kacige vozilo je sedam vozača, a zaustavljeno je i sedam neregistriranih mopeda.

Pet vozača počinili su prekršaj pretjecanja i obilaženja, a evidentirani su i po jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanje alkotesta, zatim jedan slučaj nepropisno postavljenih registarskih pločica na motociklu te vožnja kroz crveno svjetlo.

U vrijeme akcije zatečena su i dva vozača prije stjecanja prava na vožnju motociklom, a četiri mopedom.

Tijekom akcije podneseno je 17 optužnih prijedloga, osam novčanih kazni, šest prekršajnih naloga, šest pismenih upozorenja i šest obavijesti za vozače koji su počinili prometne prekršaje.

Inače, u proteklih šest mjeseci na prometnicama naše županije evidentirane su 103 prometne nesreće u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala što je za 15,7 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je evidentirano 89 prometnih nesreća. U navedenim prometnim nesrećama 70 osoba je nastradalo, od kojih je jedna osoba, nažalost, poginula, 27 ih je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 42 lake tjelesne ozljede.

U cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradalih osoba, posebice motociklista, policija će i dalje provoditi pojačane mjere nadzora u prometu, kao i različite preventivne i represivne aktivnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari