NAPADNUTI NEDAVNI GOSTI RIJEKE: Navijači Aberdeena izranjavani u Mostaru

Stotinjak navijača škotskog kluba stiglo je u Mostar pružiti podršku svojoj ekipi u susretu s Širokim Brijegom, no sinoć su napadnuti u kafiću u centru Mostara

Nedavni gosti HNK Rijeke koji su proljetos na Rujevicu stigli pružiti podršku HNK Rijeci u odlučnim utakmicama u borbi za prvu službenu titulu prvaka Hrvatske za Bijele, sinoć su žestoko napadnuti u centru Mostara, preciznije u istočnom dijelu grada kako nam javljaju iz Mostara navijači Širokog istovremeno optužujući za incident ultrase najvećeg rivala – Zrinjskog.

https://www.youtube.com/watch?v=Nvi7v2draL8

Navijači škotskog velikana stigli su u Mostar pružiti podršku svojoj ekipi na večerašnjoj utakmici 2. pretkola Europske lige s domaćim Širokim Brijegom nakon remija kod kuće (1:1) u prvom susretu. Njih pedesetak našlo se u kafiću u središtu grada bučno i veselo provodeći večer uoči utakmice, kada je kafić okružila poveća skupina mostarskih Ultrasa.

Ultrasi su najprije kafić počeli gađati bakljama, a onda su prešli i na teže predmete te je došlo do većeg fizičkog sukoba nakon kojeg je podosta škotskih navijača završilo u bolnici.

Kako ističu britanski mediji (OVDJE)povoda za ovakav napad nije bilo, a područje su ubrzo okružile jake policijske snage.

Mnogi navijači Aberdeena i Rijeke povezali su se prije par godina kada je u utakmicama također pretkola Europske lige između dva navijačka tabora vladalo sasvim suprotno raspoloženje: oduševljeni Kantridom, morem i susretljivošću Riječana, škotski navijači nisu krili svoje oduševljenje Rijekom i Riječanima, a Riječani su džentlemenski tada pregrmjeli i težak poraz na domaćem terenu uživajući gotovo jednako gostoprimstvo domaćina u Škotskoj.

Međutim, Rijeka je jedna i jedinstvena.

Široki Brijeg i Aberdeen igraju večeras od 20.45.

Naslovna fotografija: hercegovina.info

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari